Медь блог

Який засіб вибрати для внутрішньої обробки лазні

             

Деревина для зведення лазень і саун вимагає ретельної обробки, так як весь період експлуатації знаходиться під постійною дією вологи і високих температур. Високий ризик загоряння, розвитку цвілі і гниття матеріалу.
 

 

Призначення просочення для дерев’яних стін

 

  дом -22.jpg При виборі деревини для будівництва бань і саун перевагу віддають модрини завдяки низькій теплопровідності і високої стійкості до дії вологи. Натуральне дерево створить приємну атмосферу для відпочинку і розслаблення, в якісних характеристиках конкурує з штучними аналогами. Для продовження експлуатаційного терміну матеріалу потрібно регулярна обробка спеціальними складами.
 

 

В умовах підвищеної вологості дерев’яна пухка поверхню швидко руйнується, стаючи сприятливим середовищем для розвитку грибкових мікроорганізмів. З давніх-давен для обробки стін парної використовувалися натуральні масла і віск: соняшникова, анісова, олія троянди.
 

 

Різні частини лазні мають певне призначення, тому різні вимоги до обробних матеріалів і засобів по догляду. Для приміщень з максимальною вологістю вибирають стійкі дорогі просочення.
 

 

Просочення для підлоги не повинна утворювати гладку ковзаючу поверхню. Лави, стільниці можна обробляти засобами для вологого прибирання. Існують спеціальні просочення для полків, які глибоко проникають в структуру дерева, утворюючи термозахисний шар.

 

  дом -567.jpg

 

Розрізняють водорозчинні, масляні склади. Комбіновані просочення забезпечать одночасно захист від вологи і дії мікроорганізмів. Для більшості засобів характерні вогнестійкі і грязе відразливі властивості.
 

 

Регулярне використання спеціальних засобів догляду за деревиною створить захисний бар’єр від зовнішніх впливів. Просочення повинна забезпечувати повітрообмін, надійний захист поверхні, не мати в складі шкідливих компонентів. Серед сучасних складів добре зарекомендував себе віск на натуральній основі GNATURE, розроблений спеціально для догляду за деревиною хвойних і листяних порід. Після нанесення на поверхню створить повітропроникну плівку, захистить від дії вологи.

 

  Який засіб вибрати для внутрішньої обробки лазні

 

Правила нанесення просочення

 

До нанесення кошти поверхню обробки очищають від забруднень. Ретельно шліфують. За допомогою валика в кілька шарів наносять захисний склад. Між нанесенням необхідний інтервал до повного висихання попереднього шару. Якщо використовується масло, видаляють його надлишки до висихання.
 

 

Обробку спеціальними засобами необхідно проводити регулярно в 4-10 років, незалежно від якості обробки та оздоблювальних робіт.