Заміна укосів і підвіконь вийшла мені боком
Будинок на одну сім'ю

Заміна укосів і підвіконь вийшла мені боком

Влітку захотілося оновити страшненькі вікна: замінити укоси і підвіконня. І зіткнувся з проблемою, що не розумію, в якому порядку що замінювати. Що можна відірвати, а що ні, де що видаляти і заново наносити. З урахуванням того, що саме вікно міняти я не планував.

Как правильно поменять откосы и подоконники

Найвеселіше почалося, коли почав знімати підвіконня. Під ним була нерівність, вирішив її прибрати і відірвав щось схоже на бетон. Утворилася пристойна діра. Тепер крім підвіконня і укосу потрібно було думати, чим закладати її.

Как устранить дыру в подоконнике

Але ще веселіше стало, коли я висмикнув підвіконня: 4 см, невидимі спочатку, служать підставкою для вікна. Я злякався і швидко поставив все на місце, так як здавалося, що, якщо витягнути його до кінця, вікно впаде.

Как заполнить дырку в подоконнике монтажной пеной

Загалом, під час ремонту питання накопичувалися як сніжний ком.

Заспокоївшись і поміркувавши, я вирішив залишити підвіконня, але тільки зміцнити його. Хотів поставити його на рідкі цвяхи, але перепади виявилися занадто великими.

Як можна вирішити проблему

  • Найпростіший варіант – встановити на клей-піну.
  • Ще варіант – посадити підвіконня на розчин. Але для розчину потрібно ретельніше підготуватися, як мінімум добре загрунтувати. Для цього треба чекати, поки просохне грунтовка. Але чекати теж не можна, так як вікно за цей час може просісти без підставки-підвіконня.

Так як укоси я вибрав ПВХ, вирішив садити їх на монтажну піну. Прибрав все, що добре здирається. Для піни практично не потрібна підготовка. З цієї ж причини для підвіконня вибрав так само – піну.

А дірку під підвіконням заклав ремонтним складом.